Ücretsiz İzin Talebinin Reddi

Cevapla
Mrt_Yldrm
Mesajlar: 0
Kayıt: Çrş Tem 27, 2022 5:09 pm

Ücretsiz İzin Talebinin Reddi

Mesaj gönderen Mrt_Yldrm »

Merhaba, İstanbul kadrosunda görev yapmakta olup, tam 10 yıldır Emniyat teşkilatında bulunmaktayım. 657 sayılı kanun gereği 5 hizmet yılımı doldurmuş olmam sebebiyle ücretsiz izin talebinde bulundum. EGM'den gelen cevaba göre; ilgili kanun hükmü ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün olumsuz görüşü sebebi ile talebim olumsuz sonuçlanmıştır. Bu konuda Bölge İdare Mahkemesine başvurmam halinde bir sonuç alabilir miyim? Benim durumumda olan, kararın reddi icin itirazda bulunan veya bu konuda emsal kararı olan varsa bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
Pol123155
Mesajlar: 0
Kayıt: Cum Tem 22, 2022 7:29 pm

Re: Ücretsiz İzin Talebinin Reddi

Mesaj gönderen Pol123155 »

Devlet Memurları Kanunu 108. Madde (DMK)

Aylıksız İzin

A) Memura, 105. maddenin son fıkrası uyarınca verilen iznin bitiminden itibaren, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine on sekiz aya kadar aylıksız izin verilebilir.

B) Doğum yapan memura, 104. madde uyarınca verilen doğum sonrası analık izni süresinin veya aynı maddenin (F) fıkrası uyarınca verilen izin süresinin bitiminden; eşi doğum yapan memura ise, doğum tarihinden itibaren istekleri üzerine yirmi dört aya kadar aylıksız izin verilir.

C) Üç yaşını doldurmamış bir çocuğu eşiyle birlikte veya münferit olarak evlat edinen memurlar ile memur olmayan eşin münferit olarak evlat edinmesi hâlinde memur olan eşlerine, 104. maddenin (A) fıkrası uyarınca verilen sekiz haftalık iznin veya aynı maddenin (F) fıkrası uyarınca izin kullanılması hâlinde bu iznin bitiminden itibaren, istekleri üzerine yirmi dört aya kadar aylıksız izin verilir. Evlat edinen her iki eşin memur olması durumunda bu süre, eşlerin talebi üzerine yirmi dört aylık süreyi geçmeyecek şekilde, birbirini izleyen iki bölüm hâlinde eşlere kullandırılabilir.

D) Özel burs sağlayan ve bu burstan istifade etmesi için kendilerine aylıksız izin verilenler de dâhil olmak üzere burslu olarak ya da bütçe imkânlarıyla yetiştirilmek üzere yurtdışına gönderilen veya sürekli görevle yurtiçine ya da yurtdışına atanan veya en az altı ay süreyle yurtdışında geçici olarak görevlendirilen memurlar veya diğer personel kanunlarına tâbi olanlar ile yurtdışına kamu kurumlarınca gönderilmiş olan öğrencilerin memur olan eşleri ile 77. maddeye göre izin verilenlerin memur olan eşlerine görev veya öğrenim süresi içinde aylıksız izin verilebilir.

E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir. Ancak, olağanüstü hâl veya genel hayata müessir afet hâli ilan edilen bölgelere 72. madde gereğince belli bir süre görev yapmak üzere zorunlu olarak sürekli görevle atananlar hakkında bu bölgelerdeki görev süreleri içinde bu fıkra hükmü uygulanmaz.

F) Aylıksız izin süresinin bitiminden önce mazereti gerektiren sebebin ortadan kalkması hâlinde, on gün içinde göreve dönülmesi zorunludur. Aylıksız izin süresinin bitiminde veya mazeret sebebinin kalkmasını izleyen on gün içinde görevine dönmeyenler, memuriyetten çekilmiş sayılır.

G) Muvazzaf askerliğe ayrılan memurlar askerlik süresince görev yeri saklı kalarak aylıksız izinli sayılır.
Cevapla