Bekçiler Polis olmayacak mı ?

Çarşı ve Mahalle Bekçileri ile İlgili Sorunlar
Cevapla
elabela
Mesajlar: 0
Kayıt: Sal Tem 26, 2022 6:35 pm

Bekçiler Polis olmayacak mı ?

Mesaj gönderen elabela »

Öncelikle selamlar. Ben bir bekçi eşiyim. eşim göreve ilk başlarken bi kaç yıl sonra polis olacağım demişti. ancak şimdilerde sorduğum zaman böyle bir şeyden bahsetmiyor. Her zaman gece çalışıyor. Belki Polis olursa geceleri çalışmaz diye ümit etmiştim ama sanırım böyle bir konu göndemde yok. Bilen varsa yardımcı olabilir mi ?
Hakan_DUMAN
Mesajlar: 0
Kayıt: Cum Tem 22, 2022 6:13 pm

Re: Bekçiler Polis olmayacak mı ?

Mesaj gönderen Hakan_DUMAN »

Görevde yükselme sınavi ile belli bir süre çalışmak koşul şartıyla bu hak tanınabilir yönetmelik bakılırsa ve gündem takip etmek lazım diye düşünüyorum
Her birimiz tek kanatlı melekleriz ve bizler ancak birbirimizi kucaklayarak uçabiliriz.🇹🇷
ref
Mesajlar: 0
Kayıt: Cmt Ağu 06, 2022 3:47 pm

Re: Bekçiler Polis olmayacak mı ?

Mesaj gönderen ref »

Polislik yolundan önce tayin yolu açılır
ÖFB
Mesajlar: 0
Kayıt: Cmt Ağu 06, 2022 1:44 pm

Re: Bekçiler Polis olmayacak mı ?

Mesaj gönderen ÖFB »

Merhabalar; eşiniz muhtemelen 90 lı yıllarda bekçi amcalarımızın, bekçilik kadrosunun kapanması ile mevcut 90 lı yılların çarşı ve mahalle bekçilerinin belirli bir sisteme göre polisliğe terfii veya geçirilmelerini örnek ile, size bu konudaki fikrini aktarması sebebi ile bir yanlış anlaşılmaya sebep olmuş olabilir. "Eski bekçiler polisliğe alındılar ileriki zamanlarda bizi de alırlar demiş olabilir".. Konuya açıklık getirmek gerekirse; çarşı ve mahalle bekçiliği mesleğinde şuan için terfi söz konusu değil. Beklenen yönetmelikte terfi yolunun açık olup olmayacağı da meçhul. Şahsi fikrim yönetmelikte de terfi ile ilgili bir madde olmayacak.. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Ayrıca çarşı ve mahalle bekçilerinin tayin ve şark görevi gibi konulara, çakılı kadro olarak tabir edilen sabit yerlerinde çalışma şekillerinden dolayı uzak olduklarını da belirtmekte fayda var.

Özet olarak. Tayin yok. Şark hizmet yok. Terfi yok.
Cevapla